VERANTWOORDELIJKEN VOOR HET BEHEER & ONDERHOUD BRANDMELDINSTALLATIES
Brandmeldinstallatie

U heeft een brandmeldinstallatie laten plaatsen. Het is heel belangrijk dat de brandmeldinstallatie jaarlijkse onderhoud ontvangt. Zoals een auto onderhoud nodig heeft om goed te blijven rijden en functioneren, heeft uw brandmeldinstallatie ook onderhoud nodig en het is verplicht. Wanneer de brandmeldinstallatie niet met regelmaat wordt onderhouden is de kans op storingen groot. Daarnaast is de kans op nodeloze meldingen ook aanwezig. Dat kan flink in de papieren lopen, omdat uw medewerkers onnodig het pand moeten verlaten voor een bepaalde tijd

Welke partijen zijn verantwoordelijk voor het goed functioneren van een brandmeldinstallatie?

  1. U als gebruiker moet de brandmeldinstallatie goed beheren;
  2. Een Beheerder Brandmeldinstallatie (BBMI) moet de brandmeldinstallatie periodiek controleren en preventief onderhoud uitvoeren;
  3. De onderhoudsdeskundige van het branddetectiebedrijf voert periodieke controle, inspectie, onderhoud en reparatie uit aan de brandmeldinstallatie. Voor deze werkzaamheden wordt een onderhoudsovereenkomst vastgelegd.

Veenendaal Beveiligingstechniek kan u volledig ontzorgen, door zowel de rol als Beheerder Brandmeldinstallatie te vervullen als inspecteren, onderhouden en repareren van uw brandmeldinstallatie.  Storingen & nodeloze meldingen wilt u natuurlijk voorkomen.

Voor het onderhouden van de brandmeldinstallatie wordt er tussen de onderhoudsdeskundige en u als ondernemer een onderhoudsovereenkomst opgesteld en getekend. Wordt het onderhoud niet uitgevoerd door het brandmeldinstallatie bedrijf  die  uw brandmeldinstallatie heeft geleverd? Dan is het belangrijk dat u bij het afsluiten van de onderhoudsovereenkomst de volgende documenten ter beschikking stelt:

  1. Het Rapport van Oplevering of het installatie-attest Het installatie-attest is een document waarin het branddetectiebedrijf verklaart dat de brandmeldinstallatie conform Programma van Eisen (PvE) in werking is gesteld, volledig is gecontroleerd en functioneel is getest.
  2. Relevante documenten voor het onderhoud van de brandmeldinstallatie waaronder:
  3. het bedieningsvoorschrift van de brandmeldinstallatie in de Nederlandse taal;
  4. het reinigingsvoorschriften van de fabrikant;
  5. installatieplattegronden, blokschema’s, functiematrixen, en dergelijke;
  6. een logboek waarop aantekening worden gemaakt voor het beheer, de controle en het onderhoud van de brandmeldinstallatie.
beheerder brandbeveiliging

Het is belangrijk dat de documenten actueel zijn en direct toegankelijk. De documenten bewaart u daarom bij de (hoofd)brandmeldcentrale. Al het onderhoudswerk aan de brandmeldinstallatie waaronder het preventief onderhoud, de inspectie en reparatie aan de brandmeldinstallatie moeten in het logboek worden vermeld.ONDERHOUD VOOR UW BRANDMELDINSTALLATIE UITBESTEDEN?

Veenendaal Beveiligingstechniek is de specialist op het gebied van brandbeveiliging en inbraakbeveiliging. We adviseren en leveren niet alleen brandmeldinstallaties maar verzorgen ook het complete onderhoud van uw brandmeldinstallatie. Benieuwd wat het u kost om een brandmeldinstallatie te laten onderhouden door Veenendaal Beveiligingstechniek? Vul het contactformulier in. U ontvangt binnen 24 uur reactie. (tijdens werkdagen)