Uw bedrijf goed beveiligd met een VEB-Opleverbewijs

De kans is aanwezig dat u momenteel nog niet voorzien bent van een VEB opleverbewijs. Toch is het zeer aan te raden om over zo’n VEB opleverbewijs te beschikken. Met een VEBVEB opleverbewijs voor uw bedrijf verkleint u namelijk het risico op inbraak. Veel ondernemers zijn onvoldoende beveiligd tegen inbraak, ondanks het feit dat zij vaak fors investeren of hebben geïnvesteerd in beveiligingsmaatregelen. Hierdoor krijgen criminelen de kans om de continuïteit van een bedrijf te verstoren, wat vervolgens weer tot grote financiële gevolgen kan leiden. Meer weten wat een BORG-certificaat precies is, wat u er aan heeft en hoe u er aan kunt komen? Lees dan snel verder of neem direct contact met ons op!

Wat is een VEB Opleverbewijs?

Allereerst leggen we u graag uit wat zo’n VEB opleverbewijs nou eigenlijk is. Wanneer u beschikt over een VEB opleverbewijs, dan kunt u aantonen dat uw gebouw of bedrijfspand op de juiste manier is beveiligd tegen inbraak. In het document bevinden zich de beveiligingsmaatregelen die zijn genomen bij en in uw bedrijfspand, waarmee duidelijk wordt dat u er alles aan heeft gedaan om inbraak te voorkomen. U kunt zo’n VEB opleverbewijs uitsluitend ontvangen van een VEB Erkend Beveiligingsbedrijf en goed om te weten is dat het document vijf jaar geldig is, in combinatie met een onderhoudscontract- en meldkamercontract.

Uiteraard is het voor u handig om zo’n VEB opleverbewijs in handen te hebben, zodat de kans zo klein mogelijk is dat er wordt ingebroken in uw pand. Maar er is nog een andere goede reden om te beschikken over een VEB opleverbewijs. Wanneer u uw pand wilt laten verzekeren door een verzekeraar, kan de verzekeraar een VEB opleverbewijs eisen om er zeker van te zijn dat er in het pand beveiligingsmaatregelen zijn genomen door een echte vakman. Sterker nog: wanneer u een BORG-certificaat kunt overleggen, is de kans aanwezig dat de verzekeraar een korting op de premie aanbiedt.

VEB Opleverbewijs klasse 1, 2, 3 en 4

Er bestaan vier verschillende soorten klassen waarin uw verzekerde goederen kunnen vallen, te weten VEB opleverbewijs klasse 1, 2, 3 en 4. De hoogte van de klasse wordt bepaald door onder andere de totale (verzekerde) waarde en de attractiviteit van de verzekerde goederen. Meer weten over de verschillende klassen BORG-certificaten? Plan een adviesgesprek met onze experts in!

  • VEB opleverbewijs 1
  • VEB opleverbewijs 2
  • VEB opleverbewijs 3
  • VEB opleverbewijs 4

 

Wanneer krijgt u een VEB Opleverbewijs?

U ontvangt een VEB opleverbewijs wanneer u in en rondom uw pand voldoende maatregelen heeft genomen om inbraak te voorkomen. De inbraakgevoeligheid van uw pand wordt bepaald op basis van de attractiviteit van de aanwezige goederen en de waarde daarvan. Deze factoren brengen risico’s met zich mee en u bent zodoende ook verplicht om diverse maatregelen te nemen, zodat de risico’s worden gedekt. Hoe komt u dan aan zo’n VEB opleverbewijs voor uw bedrijf? Dan dient u aan te kloppen bij een VEB gecertificeerd beveiligingsbedrijf, zoals Veenendaal Beveiligingstechniek.

Een VEB erkend beveiligingsbedrijf krijgt ter controle periodiek bezoek van een onafhankelijke certificatie-instelling. Zij beoordelen de bedrijven op alle benodigde kwalificaties voor het adviseren, aanleggen, onderhouden en controleren van inbraakbeveiliging. Zodoende zorgt een bedrijf als VBT ervoor dat uw organisatie voldoet aan de gestelde eisen en kunt u op basis hiervan een VEB opleverbewijs afgeven.

Een VEB opleverbewijs nodig voor uw verzekering? 

Met het VEB-certificaat of opleveringsbewijs weet u dat uw beveiligingssysteem professioneel is aangebracht. En dat uw pand voldoet aan de polisvoorwaarden van de verzekeraar.

VEB Opleverbewijs voor uw bedrijf? Neem contact op met Veenendaal Beveiligingstechniek!

Goed voorbereid zijn op verzekeraars die een VEB opleverbewijs eisen? Neem dan direct contact op met VBT, zodat u straks een VEB opleverbewijs in handen heeft en aan alle eisen voldoet om inbraak te voorkomen! U kunt ons bereiken via ons contactformulier en daarnaast is het uiteraard mogelijk om te bellen (0318-787290) of te mailen info@veenendaalbeveiligingstechniek.nl