Meldkamerservice Veenendaal BeveiligingAlarmsystemen met meldkamer

Met een alarmsysteem beveilig je je woning tegen bijvoorbeeld inbraak, brand of lekkage. Er zijn verschillende alarmsystemen op de markt. De meeste alarmsystemen een verbinding kunnen maken met de een meldkamer. Hierdoor is er altijd iemand die actie kan ondernemen bij een calamiteit ook als jij even niet beschikbaar bent. Al onze alarmsystemen kunnen optioneel worden verbonden met de meldkamer. Daarbij heb je de keuze uit meldkamer met GPRS of zonder.

Lees hier meer over onze alarmsystemen & abonnement PAC met meldkamer Particuliere alarmcentrale:

Alarmsysteem woning of bedrijfspand met meldkamer

Onze alarmsystemen kunnen optioneel verbonden worden met onze meldkamer. Mocht er een dreigende situatie plaatsvinden, dan wordt er niet alleen naar jou een melding gestuurd, maar ook naar onze eigen alarmcentrale. De centralisten van de meldkamer nemen vervolgens contact op met jou om de situatie te beoordelen. Ben jij niet in staat om de meldkamer te beantwoorden of is er een vermoeden dat het ernstig is, dan wordt er direct actie ondernomen.

Altijd veilig Met een alarmsysteem met meldkamer is jouw woning of bedrijfspand altijd goed beveiligd. Door de bemande meldkamer beveiliging wordt er bij melding direct geschakeld. Hierdoor worden er sneller vervolgstappen genomen om meer gevaar te voorkomen. Zo blijven jouw eigendommen en gezin altijd veilig en kun je met een gerust hart van huis weg.

Soorten alarmmeldingen:

Indien je alarmsysteem is aangesloten op een meldkamer, dan ontvangt de alarmcentrale verschillende soorten alarmmeldingen. Hierdoor schakelt jouw alarmsysteem altijd in alle gevaarlijke situaties.

Inbraakmeldingen

Overvalmeldingen

Brandmeldingen

Melding bij sabotage van het alarmsysteem

Temperatuurmeldingen bij overhitting

Melding bij gevaarlijke gassen

Lekkagesmeldingen

Technische meldingen

Communicatie tussen alarmsystemen en meldkamer

Een alarmsysteem met meldkamer staat in een directe verbinding met de meldcentrale. Dit kan middels een IP verbinding en via een GPRS 4G verbinding. Een IP verbinding is op basis van internetverbinding. Een GPRS 4G verbinding werkt daarentegen via het mobiele netwerk. Het voordeel van een meldkamer met GPRS is dat je in 100% van de gevallen verzekerd bent van een werkende verbinding, omdat het alarmsysteem op basis van het mobiele netwerk verbonden is met de meldkamer.

Hoe gaat de meldkamer te werk?

Een meldkamer zorgt ervoor dat er direct geschakeld kan worden bij een dreigende situatie. Afhankelijk van de situatie worden er verschillende stappen ondernomen door de centralisten. Op het moment dat een alarmsysteem afgaat, krijgt de meldkamer direct een melding te zien op het scherm. Hierin zien de centralisten van de meldkamer wat voor soort alarm er is afgegaan en in welke ruimte van het pand. Vervolgens schakelt de centralist direct en wordt er contact opgenomen met de contactpersoon van het adres waar het alarm is afgegaan. De oorzaak van het alarm wordt achterhaald tijdens dit gesprek, waarna de vervolgstappen worden bepaald met de eigenaar. Lukt het niet om de eigenaar te bereiken? Dan wordt de voicemail ingesproken en wordt er contact opgenomen met de afgesproken waarschuwingspersonen om zo toch snel iemand te kunnen bereiken. Kan de meldkamer niemand bereiken, dan wordt er bij sprake van een geverifieerde melding, indien nodig, de politie ingeschakeld. De meldkamer heeft daarnaast een directe lijn met de plaatselijke politie meldkamer. Geeft de eigenaar aan dat de situatie ernstig is en er een eenheid moet komen, dan biedt de meldcentrale persoonlijke assistentie bij deze noodgevallen. De reactie maatregelen zijn afhankelijk van het beveiligingsniveau dat is aangeschaft door de eigenaar van het alarmsysteem.

Wat zijn de voor- en nadelen van een alarmsysteem met meldkamer?

Het belangrijkste voordeel van een alarmsysteem dat in verbinding staat met een meldkamer is dat een meldkamer 24 uur per dag bereikbaar is. Mocht er een noodgeval zijn en je bent zelf niet in de buurt, dan kan je altijd rekenen op onze centralisten en beveiligers. Zij kunnen zelf poolshoogte nemen bij jouw woning of bedrijfspand, of direct de hulpdiensten inschakelen. Een alarmsysteem met meldkamer levert je ook financiële voordelen op. Zo krijg je bij veel verzekeraars korting op je premie bij aanschaf van een alarmsysteem die verbonden is met de meldkamer. Daarnaast worden technische problemen sneller ontdekt. De meldkamer krijgt hier namelijk een melding van en dit kan dus snel worden opgevolgd. Hierdoor doet jouw alarmsysteem het vrijwel direct weer en loop je dus minder risico dat het alarm niet werkt. Toch heeft de aanschaf van een alarmsysteem inclusief meldkamer ook een aantal nadelen. Zo betaal je jaarlijks een bedrag voor het abonnement op de meldkamer.