Jaarlijks onderhoud

Waarom?

Regelmatig krijgen onze medewerk(st)ers de vraag, wat gebeurt er precies bij een onderhoudsbeurt van ons alarmsysteem?. Middels dit bericht proberen wij nader te verklaren waarom een preventieve onderhoudsbeurt geen overbodige luxe is.

Om aan de eisen van de VRKI regeling te voldoen en uw beveiligingssysteem optimaal te laten functioneren dient u een onderhoudscontract af te sluiten. Ook een verzekeringsmaatschappij kan de dwingende eis bij u neerleggen dat u één keer per jaar uw inbraak alarmeringsinstallatie laat onderhouden omdat dit een onderdeel kan zijn van uw verzekeringscontract.

Elk jaar wordt er door ons contact met u opgenomen om een afspraak te maken voor de jaarlijkse onderhoudsbeurt. De kans op storingen en nodeloze alarmeringen wordt zo tot een minimum beperkt. Na deze controle ontvangt u een rapport van de bevindingen.

De punten en werkzaamheden die tijdens een onderhoudsbeurt aan bod komen zijn als volgt:

 

 

VEB erkend beveiligingsbedrijf
  1. melders worden gereinigd om nodeloos alarm te voorkomen, indien nodig worden ze ook aan de binnenkant gereinigd.
  2. flitser en sirene worden getest.
  3. er wordt getest of alle meldingen die door de diverse melders (inbraak-, overval-, sabotage-, en brandalarm) worden gegenereerd door de meldkamer worden ontvangen.
  4. noodstroom accu’s worden gemeten op capaciteit, zodat u zeker weet dat bij stroomuitval de beveiliging zijn werking niet verliest.
  5. systeem wordt gecontroleerd op lekstromen.
  6. geheugen wordt uitgelezen op systeemfouten.
  7. er wordt een back-up gemaakt van de programmering, zodat bij een defect aan het systeem alle geprogrammeerde gegevens, zoals bijvoorbeeld de gebruikerscode(s) behouden blijven.
  8. er wordt gekeken of er geen obstakels voor de detectoren zijn geplaatst zodat het bereik van de melders optimaal blijft.
  9. alles systemen worden voorzien van de nieuwste firmware upgrades

Met bovenstaande controlepunten bent u verzekerd van een optimale conditie van uw alarmeringsinstallatie en beperkt u het risico op nodeloze meldingen.


Scherpe tarieven

Veenendaal beveiligingstechniek werkt met scherpe tarieven, ook voor het afsluiten van een onderhoudscontract. Arbeids- en voorrijkosten zitten bij de contractprijs inbegrepen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Dit geldt zolang de werkzaamheden worden uitgevoerd tijdens normale werkuren.

Veenendaal beveiligingstechniek werkt volgens de richtlijnen van het CCV, het Centrum voor criminaliteidspreventie en veiligheid, en is een erkend VEB gecertificeerd bedrijf. U kunt altijd rekenen op een volledige en correcte afhandeling van de onderhoudscontrole. Na een onderhoudscontrole van Veenendaal Beveiligingstechniek kunt u weer vertrouwen op uw alarmsysteem.

Wacht niet te lang met een onderhoudsbeurt en neem direct contact op. U kunt altijd vrijblijvend een offerte aanvragen