Slimme camera’s

Camerasysteem Veenendaal Ede Rhenen Amerongen Opheusden Ochten


Maar IP-camera’s kunnen meer. Softwaretoepassingen zorgen ervoor dat ze steeds “slimmer” worden. IP-camera’s kunnen in verdachte situaties zelf inzoomen. Ook kunnen ze bij onregelmatigheden andere camera’s activeren en beelden doorzetten naar de alarmcentrale.

De voordelen van IP-camera’s maken dat deze populairder worden en veel worden gebruikt voor de beveiliging van winkels, fabrieken en kantoorpanden. Ook particulieren kiezen vaker voor IP-camera’s. Er zijn zelfs particulieren die IP-camera’s gebruiken om hun huisdier te controleren. Toch zijn de camera’s vooral geliefd als beveiligingsmiddel bij bedrijven, vanwege de hoge kwaliteit en de relatief lage kostprijs.

Beweging detecteren

De chip en software in de IP-camera maken het ook mogelijk beweging te detecteren. Met de zogeheten analysemethode “persoon in gebied” wordt een bepaald gebied van het beeld dat de camera ziet als risicogebied aangemerkt. Registreert een IP-camera menselijke beweging binnen zo’n bepaald gebied, dan wordt een foto/clip van de beweging naar de alarmcentrale en eventueel uw smartphone of tablet gestuurd. Wanneer er ongewenste personen te zien zijn, dan kan direct de politie worden ingeschakeld.

Warmte registreren

Steeds vaker wordt er gekozen voor een IP-camera die thermisch kan “zien”. Het voordeel van thermische beelden is dat er geen licht wordt geregistreerd, maar (lichaams)temperatuur. Beelden van thermische camera’s hebben weliswaar niet zoveel detail als reguliere videobeelden van een kleurencamera, toch zijn de beelden bij uitstek geschikt voor buitenbeveiliging. Doordat er puur op warmte wordt gelet zijn er veel minder foutmeldingen dan camera’s die bijvoorbeeld alleen op beweging letten.